Smažené rybí řízečky - Sengson džon - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 34 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené rybí řízečky - Sengson džon
Celkový čas: | 34 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 42729 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
26 ml | Olej stolní |
0,3 g | Pepř bílý |
1 g | Sůl |
300 g | Treska aljašská |
2 ks | Vejce slepičí |
Octová sójová omáčka | |
---|---|
15 ml | Ocet kvasný lihový |
20 ml | Omáčka sójová |
15 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 282,9mg |
---|---|
Cholesterol | 154,1mg |
Draslík | 341,2mg |
Vláknina | 354,3mg |
Vitamín A | 161,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Pepř bílý, Sůl, Treska aljašská, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené rybí řízečky - Sengson džon postup přípravy receptu:
1 | Rybu očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou a naporcujeme na filety. Kousky filetů osolíme, opepříme a zabalené v utěrce necháme asi 10 minut odpočinout. |
2 | Ochucené filety potom obalíme v mouce a v rozšlehaném vejci,osmažíme na oleji při střední teplotě dozlatova. Smažené plátky ryby podáváme s octovou sójovou omáčkou teplé. |
3 | Octovou sójovou omáčku získáme tak, že smícháme ocet se sójovou omáčkou a s vodou. |