Recept

Salát s hovězí panenkou a mangem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42730

Ingredience

1 špetka Badyán
1 polévková lžíce Bazalka
4 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Cukr třtinový
500 g Hovězí svíčková
1 ks Mango
45 ml Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Omáčka rybí
125 ml Omáčka sójová
50 g Ořechy vlašské
1 ks Salát ledový
1 špetka Skořice mletá
2 stroužek Česnek
Zálivka
2 polévková lžíce Chilli omáčka
20 g Cukr třtinový
0,5 kávová lžička Kari koření
2 kávová lžička Omáčka rybí
65 ml Omáčka sójová
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 472 kcal
Kilojoule 1 975kJ
8% Sacharidy 30 g
26% Tuky 20 g
17% Sodík 334 mg
62% Bílkoviny 35 g

Salát s hovězí panenkou a mangem postup přípravy receptu:

1

Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Maso vložíme do mísy, zalijeme rybí a sójovou omáčkou, promícháme a necháme marinovat asi 30 minut.

2

V další misce promícháme třtinový cukr, sójovou omáčku, chilli omáčku, pomerančovou šťávu, rybí omáčku a kari koření.

3

Ve velké pánvi rozpálíme slunečnicový olej a maso na něm rychle opečeme. Přidáme cukr, špetku skořice, špetku badyánu, přelijeme rybí omáčkou a necháme glazírovat.

4

Maso přendáme do mísy, přilijeme zálivku, přidáme nasekané vlašské ořechy, na kolečka nakrájenou jarní cibulku, nasekanou bazalku, na plátky nakrájené mango, natrhaný a omytý ledový salát. Vše důkladně promícháme.

5

Takto připravený salát servírujeme na talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept