Salát s hovězí panenkou a mangem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s hovězí panenkou a mangem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 42730 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 špetka | Badyán |
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
500 g | Hovězí svíčková |
1 ks | Mango |
45 ml | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
125 ml | Omáčka sójová |
50 g | Ořechy vlašské |
1 ks | Salát ledový |
1 špetka | Skořice mletá |
Zálivka | |
---|---|
2 polévková lžíce | Chilli omáčka |
20 g | Cukr třtinový |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
2 kávová lžička | Omáčka rybí |
65 ml | Omáčka sójová |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 52,5mg |
Draslík | 780,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,9mg |
Vitamín E | 6,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibulka jarní, Cukr třtinový, Hovězí svíčková, Mango, Olej slunečnicový, Omáčka rybí, Ořechy vlašské, Salát ledový, Skořice mletá, Chilli omáčka, Cukr třtinový, Kari koření, Omáčka rybí, Pomerančová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Omáčka sójová, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s hovězí panenkou a mangem postup přípravy receptu:
1 | Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Maso vložíme do mísy, zalijeme rybí a sójovou omáčkou, promícháme a necháme marinovat asi 30 minut. |
2 | V další misce promícháme třtinový cukr, sójovou omáčku, chilli omáčku, pomerančovou šťávu, rybí omáčku a kari koření. |
3 | Ve velké pánvi rozpálíme slunečnicový olej a maso na něm rychle opečeme. Přidáme cukr, špetku skořice, špetku badyánu, přelijeme rybí omáčkou a necháme glazírovat. |
4 | Maso přendáme do mísy, přilijeme zálivku, přidáme nasekané vlašské ořechy, na kolečka nakrájenou jarní cibulku, nasekanou bazalku, na plátky nakrájené mango, natrhaný a omytý ledový salát. Vše důkladně promícháme. |
5 | Takto připravený salát servírujeme na talíře a podáváme. |