Jednoduchý recept

Rybí filé na kořenové zelenině

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 42732

Ingredience

2 ks Bobkový list
200 g Celer řapíkatý
2 polévková lžíce Citronová šťáva
800 g Filé rybí
300 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pórek
2 špetka Sůl
1 hrst Tymián čerstvý
200 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek
4 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 499 kcal
Kilojoule 2 089kJ
18% Sacharidy 64 g
233% Tuky 175 g
11% Sodík 216 mg
164% Bílkoviny 92 g

Rybí filé na kořenové zelenině postup přípravy receptu:

1

Rybí filé omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a rozdělíme na 4 porce. Okořeníme solí a pepřem, pokapeme citrónovou šťávou. Mrkev očistíme, oloupeme a nadrobno nakrájíme. Celer a pórek omyjeme, očistíme a nakrájíme na proužky. Šalotky oloupeme a nakrájíme na úzké špalíky. Česnek oloupeme a nasekáme na tenké plátky. Na pekáči rozpálíme olej, přidáme mrkev a celer, za stálého míchání prudce opečeme. Přisypeme pórek, šalotky a česnek, dusíme další 2 minuty. Zeleninu okořeníme solí a pepřem, přidáme bobkové listy, zalijeme vínem a přivedeme k varu. Dusíme pod pokličkou 10 minut. Filé rozložíme na zeleninu a pod pokličkou dusíme dalších 10 minut. Posypeme lístky tymiánu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept