Rybí filé na kořenové zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé na kořenové zelenině
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 42732 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
200 g | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
800 g | Filé rybí |
300 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
4 ks | Šalotka |
2 špetka | Sůl |
1 hrst | Tymián čerstvý |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,3mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Citronová šťáva, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé na kořenové zelenině postup přípravy receptu:
1 | Rybí filé omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a rozdělíme na 4 porce. Okořeníme solí a pepřem, pokapeme citrónovou šťávou. Mrkev očistíme, oloupeme a nadrobno nakrájíme. Celer a pórek omyjeme, očistíme a nakrájíme na proužky. Šalotky oloupeme a nakrájíme na úzké špalíky. Česnek oloupeme a nasekáme na tenké plátky. Na pekáči rozpálíme olej, přidáme mrkev a celer, za stálého míchání prudce opečeme. Přisypeme pórek, šalotky a česnek, dusíme další 2 minuty. Zeleninu okořeníme solí a pepřem, přidáme bobkové listy, zalijeme vínem a přivedeme k varu. Dusíme pod pokličkou 10 minut. Filé rozložíme na zeleninu a pod pokličkou dusíme dalších 10 minut. Posypeme lístky tymiánu a podáváme. |