Recept

Čajovo-čokoládové lanýže

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 42734
Kategorie: Cukroví

Ingredience

2 ks Čaj černý
300 g Čokoláda mléčná
5 polévková lžíce Kakao
2 polévková lžíce Kokosová smetana
100 g Máslo čerstvé
125 ml Smetana 16% (pochoutková)
125 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 94 kcal
Kilojoule 395kJ
2% Sacharidy 7 g
9% Tuky 7 g
0% Sodík 0 mg
2% Bílkoviny 1 g

Čajovo-čokoládové lanýže postup přípravy receptu:

1

Vodu přivedeme k varu a přelijeme s ní čaj, který ponecháme v hrnku louhovat cca 3 minuty, potom ho přecedíme přes sítko. Do menšího hrnku vlijeme smetanu a vaříme. Jakmile přijde k varu, sundáme z plotny. Do horké smetany nalijeme čaj a přidáme rozlámané kousky čokolády. Mícháme, aby se čokoláda rozpustila. Přidáme máslo a mícháme, dokud není směs hladká.

2

Uložíme hmotu do chladničky a počkáme, dokud nevychladne. Jakmile je už tuhá, dobře ji promícháme a přidáme do ní kokosovou smetanu. Stále mícháme.

3

Pečicí formu vyložíme alobalem, na něj rozetřeme umíchanou hmotu ve vrstvě silné asi 2 centimetry. V chladničce necháme asi 3 hodiny úplně ztuhnout. Nahřejeme nůž a ztuhlou hmotu krájíme na kousky velké 1 krát 3 centimetry. Obalujeme je v kakau. Necháme v chladnu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept