Špízy s krevetami ve slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špízy s krevetami ve slanině
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 42735 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
100 g | Bazalka |
1 ks | Citrony |
300 g | Krevety tygří - loupané |
1 dl | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
200 g | Slanina vepřová |
7 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 112,8mg |
Draslík | 407,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citrony, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špízy s krevetami ve slanině postup přípravy receptu:
1 | Plátky slaniny rozpůlíme, do každého zabalíme krevetu, můžeme spíchnout párátkem. Na grilovací jehly napichujeme postupně krevetu a cherry rajče, prokládáme lístkem bazalky. Naskládáme na tác, pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme, rozložíme na gril. Grilujeme asi 10 minut, až slanina zezlátne. Podáváme ozdobené plátky citronu. |