Recept

Hovězí roštěnec s limetkovou sójovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42736

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Cukr třtinový
750 g Hovězí roštěnka níz. peč.
6 polévková lžíce Limetková šťáva
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
8 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý celý
1 špetka Sůl
4 polévková lžíce Víno rýžové čínské
1 ks Zázvor celý
1 stroužek Česnek
10 ks Ředkvička

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 502 kcal
Kilojoule 2 100kJ
4% Sacharidy 14 g
40% Tuky 30 g
9% Sodík 186 mg
72% Bílkoviny 41 g

Hovězí roštěnec s limetkovou sójovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Hovězí roštěnec omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a do každého plátku masa vetřeme 2 lžíce sójové omáčky.

2

Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a maso na něm důkladně z obou stran opečeme.

3

Pak maso vložíme i s pánví do trouby a pečeme asi 15 minut. Po vyjmutí z trouby necháme maso vychladnout.

4

V misce smícháme sójovou omáčku, prolisovaný česnek, cukr, rýžové víno, limetkovou šťávu, marinádu nalijeme do větší mísy. Upečené maso vložíme do marinády a necháme přes noc marinovat v chladničce.

5

Druhý den maso vyjmeme z marinády, necháme 60 minut stát v pokojové teplotě, pak jej servírujeme na talíře.

6

V misce smícháme na kolečka pokrájenou jarní cibulku, okurku, ředkvičky, nastrouhaný zázvor, přidáme 3 lžíce marinády a promícháme.

7

Plátky masa servírujeme se zeleninou.

Poznámka

Použijeme malý kousek čerstvého zázvoru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept