Hovězí roštěnec s limetkovou sójovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí roštěnec s limetkovou sójovou omáčkou
Hovězí roštěnec s limetkovou sójovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 42736 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
750 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
6 polévková lžíce | Limetková šťáva |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
8 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý celý |
10 ks | Ředkvička |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 106,9mg |
Draslík | 827,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 189,1mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Cukr třtinový, Limetková šťáva, Olej slunečnicový, Pepř černý celý, Ředkvička, Sůl, Víno rýžové čínské, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí roštěnec s limetkovou sójovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Hovězí roštěnec omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a do každého plátku masa vetřeme 2 lžíce sójové omáčky. |
2 | Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a maso na něm důkladně z obou stran opečeme. |
3 | Pak maso vložíme i s pánví do trouby a pečeme asi 15 minut. Po vyjmutí z trouby necháme maso vychladnout. |
4 | V misce smícháme sójovou omáčku, prolisovaný česnek, cukr, rýžové víno, limetkovou šťávu, marinádu nalijeme do větší mísy. Upečené maso vložíme do marinády a necháme přes noc marinovat v chladničce. |
5 | Druhý den maso vyjmeme z marinády, necháme 60 minut stát v pokojové teplotě, pak jej servírujeme na talíře. |
6 | V misce smícháme na kolečka pokrájenou jarní cibulku, okurku, ředkvičky, nastrouhaný zázvor, přidáme 3 lžíce marinády a promícháme. |
7 | Plátky masa servírujeme se zeleninou. |
Poznámka
Použijeme malý kousek čerstvého zázvoru.