Pečené hovězí carpaccio se smetanovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené hovězí carpaccio se smetanovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 42737 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
100 g | Brambory vařené |
1 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
6 ks | Cibulka jarní |
450 g | Hovězí svíčková |
2 polévková lžíce | Kapary |
1 polévková lžíce | Kerblík |
4 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1 ks | Mrkev kořen |
75 ml | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Olivy černé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 66,8mg |
Draslík | 722,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Brambory vařené, Celer řapíkatý, Česnek, Cibulka jarní, Hovězí svíčková, Kerblík, Limetková šťáva, Pažitka, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Mrkev kořen, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené hovězí carpaccio se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Pánev se silným dnem rozpálíme. Hovězí svíčkovou omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Maso osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem, pak maso položíme na rozpálenou pánev a z obou stran opečeme. |
2 | Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na kolečka. Vložíme ji do mísy, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, na kostičky nakrájené brambory a řapíkatý celer. |
3 | V misce smícháme limetkovou šťávu s prolisovaným česnekem, kapary, balsamikem, zbytkem olivového oleje. Pažitku najemno nasekáme a přimícháme do zálivky. Zálivkou přelijeme zeleninu v míse, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. |
4 | V misce smícháme zakysanou smetanu s nasekanými olivami a kerblíkem. |
5 | Maso pokrájíme na menší plátky a rozdělíme na talíře, přidáme zeleninu promíchanou se zálivkou a zdobíme kopečkem ochucené zakysané smetany. |