Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 42738
Kategorie: Pečené dorty

Ingredience

Na korpus
2,5 polévková lžíce Cukr krupice
125 g Mandle
0,5 kávová lžička Máslo čerstvé
10 ks Oplatky dortové
Na náplň
200 g Čokoláda na vaření
4 polévková lžíce Cukr moučkový
0,5 g Máslo čerstvé
3 ks Vejce slepičí
Na polevu
115 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 621 kcal
Kilojoule 2 597kJ
31% Sacharidy 112 g
23% Tuky 18 g
1% Sodík 17 mg
9% Bílkoviny 5 g

Dort s karamelem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme karamelovou hmotu do korpusu. Do menšího hrnku vložíme máslo a cukr a zahříváme je, dokud nezískají světle hnědou barvu a nezkaramelizují. Potom přidáme posekané mandle a promícháme. Připravíme plech, který vypláchneme studenou vodou a hmotu na něj naneseme. Necháme ztuhnout. Tuhou hmotu rozsekáme na kousky.

2

Dál připravíme dortovou náplň. Do misky vložíme změklé máslo a utřeme ho dohladka. Přidáváme moučkový cukr a kuchyňským robotem šleháme dohladka. Vyklepneme postupně všechna tři vejce a stále šleháme. Do středního hrnku rozlámeme na kousky čokoládu a vložíme do většího hrnce s vodou. Ve vodní lázni necháme čokoládu rozpustit a potom vyndáme a počkáme, až zchladne. Potom ji vložíme k máslové hmotě a promícháme dohladka. Stranou odložíme dvě polévkové lžíce takto vytvořené směsi.

3

Do připravené hmoty z čokolády zamícháme kousky karamelu a vzniklou směsí potíráme dortové oplatky. Pak jednotlivé oplatky skládáme na sebe a sestavujeme z nich dort. Jeho strany potřeme zbytkem čokoládové směsi, kterou jsme odložili stranou. Vložíme do chladničky, kde necháme 30 minut ztuhnout.

4

V menším hrnku rozlámeme čokoládu a vložíme do většího hrnku s vodou. Přidáme k čokoládě kokosovou smetanu a mícháme, dokud se vše nerozpustí a nevytvoří se jednolitá hmota. Vzniklou polevou potřeme celý dort a necháme opět ztuhnout alespoň hodinu v chladničce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept