Toskánská bresaola - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toskánská bresaola
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 42740 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
800 g | Hovězí svíčková |
2 polévková lžíce | Kerblík |
2 ks | Limetka |
2 polévková lžíce | Nakládaný zelený pepř |
1 l | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Pažitka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 909,8mg |
---|---|
Cholesterol | 13,4mg |
Draslík | 143,4mg |
Vláknina | 492,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Kerblík, Limetka, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Toskánská bresaola postup přípravy receptu:
1 | Hovězí svíčkovou omyjeme, očistíme a osušíme. |
2 | Ve velké míse smícháme olivový olej, nadrcený zelený pepř, na jemno nasekanou pažitku a kerblík, promícháme, maso vložíme dovnitř a necháme 1 týden marinovat na chladném místě. |
3 | Po týdnu maso vyjmeme, zavěsíme ho na hák a necháme 1 týden na suchém a vzdušném místě. |
4 | Poté do masa vetřeme olivový olej a pepř, maso zabalíme do pergamenového papíru. A takto skladujeme v chladničce. |
5 | Před servírováním maso nakrájíme na velmi tenké plátky, poklademe je na talíře a přelijeme olivovým olejem. Zdobíme klínky limetky. |