Tataráček s vlašskou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tataráček s vlašskou smetanou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 42742 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Hořčice francouzská |
400 g | Hovězí svíčková |
1 polévková lžíce | Kapary |
4 ks | Okurky nakládané |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Vlašská smetana | |
---|---|
2 polévková lžíce | Majonéza |
2 kávová lžička | Olej z vlašských ořechů |
1 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce | Pažitka |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 168,1mg |
Draslík | 538,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Hovězí svíčková, Okurky nakládané, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Ořechy vlašské, Pažitka, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice francouzská, Kapary, Pepř černý mletý, Majonéza, Olej z vlašských ořechů mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tataráček s vlašskou smetanou postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme zakysanou smetanu, olej z vlašských ořechů, najemno nasekané vlašské ořechy, pažitku, majonézu a vše důkladně promícháme. |
2 | Hovězí svíčkovou omyjeme, očistíme a nasekáme na velice malé kousky. Maso vložíme do mísy, přidáme sůl, pepř, najemno nasekanou jarní cibulku, okurky, vejce, nasekané kapary, pažitku, francouzskou hořčici a důkladně promícháme. |
3 | Z masa vytvoříme 4 karbanátky a klademe je na připravené talíře, na každý karbanátek navršíme kopeček vlašské smetany a podáváme. |