Kefírové lívanečky s jahodovým džemem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kefírové lívanečky s jahodovým džemem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 42744 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
2 kávová lžička | Cukr krupice |
150 g | Džem jahodový |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
2 dl | Mléko kefírové |
250 g | Mouka polohrubá |
0,5 dl | Olej slunečnicový |
1 špetka | Sůl |
2 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 26,0mg |
Draslík | 187,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 311,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem jahodový, Mléko kefírové, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kefírové lívanečky s jahodovým džemem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme 250 g polohrubé mouky, 2 dl kefíru, 1 špetku soli, 2 lžičky cukru, 1 lžičku prášku do pečiva a směs rozmixujeme dohladka. |
2 | V lívanečníku rozpálíme olej, kterým potřeme dno pánve. Těsto nabíráme malou naběračkou a smažíme z obou stran dozlatova, přibližně 30-60 sekund z každé strany. Lívanečky potřeme jahodovým džemem, ozdobíme zakysanou smetanou a podáváme. |
Poznámka
Nejlépe je smažíme v lívanečníku speciálně na malé palačinky - 4 ks najednou.
Moc dobré !