Domácí ananasová zmrzlina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí ananasová zmrzlina
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 42745 |
Ingredience
200 g | Ananas |
120 g | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1,5 dl | Mléko plnotučné |
4 dl | Mléko polotučné |
1 ks | Pomeranče |
3 polévková lžíce | Rýžový škrob |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 2,5mg |
Draslík | 106,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 94,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 155,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Cukr krupice, Limetková šťáva, Pomeranče mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mléko polotučné, Rýžový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí ananasová zmrzlina postup přípravy receptu:
1 | Plnotučné mléko vylijeme do kastrůlku, přidáme škrob, dobře promícháme a necháme stranou k dalšímu použití. Polotučné mléko nalijeme do hrnce, přisypeme cukr, rozmícháme, přimícháme pomerančovou kůru a přivedeme k varu. Ztlumíme plamínek a do vroucího mléka pomalu za stálého míchání přiléváme plnotučné mléko, mícháním povaříme asi 4 minuty, vytáhneme pomerančovou kůru, hrnec položíme do nádoby s ledem. |
2 | Ananas oloupeme, nakrájíme na kostky, dáme do mixéru, přidáme limetkovou šťávu, dobře rozmixujeme na hladkou hmotu. Do mixéru vylijeme připravenou mléčnou směs a ještě jednou rozmixujeme. |
3 | Připravenou směs na zmrzlinu nalijeme do uzavírací nádoby, vložíme do mrazicího boxu na 60 minut, potom ji promícháme a vrátíme zas na mražení. V mrazáku necháme tuhnout celou noc. |