Mramorová bábovka s hrozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mramorová bábovka s hrozinkami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 42749 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
150 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
2 polévková lžíce | Hera |
50 g | Hrozinky |
50 g | Kakao |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
150 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce | Rum |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 275,3mg |
Draslík | 149,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Rum, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Hera, Hrozinky, Kakao, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mramorová bábovka s hrozinkami postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vyšleháme 6 žloutků se 70 g jemného krupicového cukru s vanilkovým cukrem, máslem, citrónovou kůrou a citrónovou šťávou do pěny. Pak postupně za stálého míchání přisypeme 200 g polohrubé mouky smíchané s kypřícím práškem do pečiva a přilijeme rum. |
2 | V sítu pod tekoucí vodou promyjeme zlaté hrozinky. Ze 6 bílků vyšleháme tuhý sníh, který zapracujeme do těsta. Těsto rozdělíme na dvě části, do jedné zamícháme 2 lžíce kakaa, do druhé hrozinky. |
3 | Formu vytřeme 2 lžícemi Hery, vysypeme hrubou moukou a nalijeme střídavě světlé a kakaové těsto. |
4 | Formu s těstem vložíme do předem vyhřáté trouby na 200 °C. Pečeme při 170 °C přibližně 30-35 minut. |
5 | Vychladlou bábovku před podáváním posypeme moučkovým cukrem s vanilkovým cukrem. |