Recept

Mramorová bábovka s hrozinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 42749
Kategorie: Bábovky

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
1 kávová lžička Citronová šťáva
150 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
2 polévková lžíce Hera
50 g Hrozinky
50 g Kakao
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
150 g Máslo čerstvé
200 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
2 polévková lžíce Rum
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 612 kcal
Kilojoule 2 562kJ
17% Sacharidy 60 g
112% Tuky 84 g
4% Sodík 85 mg
25% Bílkoviny 14 g

Mramorová bábovka s hrozinkami postup přípravy receptu:

1

Do mísy vyšleháme 6 žloutků se 70 g jemného krupicového cukru s vanilkovým cukrem, máslem, citrónovou kůrou a citrónovou šťávou do pěny. Pak postupně za stálého míchání přisypeme 200 g polohrubé mouky smíchané s kypřícím práškem do pečiva a přilijeme rum.

2

V sítu pod tekoucí vodou promyjeme zlaté hrozinky. Ze 6 bílků vyšleháme tuhý sníh, který zapracujeme do těsta. Těsto rozdělíme na dvě části, do jedné zamícháme 2 lžíce kakaa, do druhé hrozinky.

3

Formu vytřeme 2 lžícemi Hery, vysypeme hrubou moukou a nalijeme střídavě světlé a kakaové těsto.

4

Formu s těstem vložíme do předem vyhřáté trouby na 200 °C. Pečeme při 170 °C přibližně 30-35 minut.

5

Vychladlou bábovku před podáváním posypeme moučkovým cukrem s vanilkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept