Jednoduchý recept

Hovězí maso dušené na smetaně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 4275
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
800 g Hovězí plec
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
0,3 l Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 402 kcal
Kilojoule 1 681kJ
1% Sacharidy 3 g
34% Tuky 26 g
17% Sodík 347 mg
67% Bílkoviny 38 g

Hovězí maso dušené na smetaně postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme, osolíme opepříme.

2

Slaninu vyškvaříme v kastrole, přidáme máslo, pokrájenou cibuli a zlehka osmahneme. Poté přidáme maso a po všech stranách opečeme. Jakmile je opečeme, mírně je podlijeme a přikryté dusíme do měkka.

3

Šťávu zahustíme kyselou smetanou smíchanou s 1 lžící mouky a za stálého míchání povaříme.

Poznámka

Jako přílohu podáváme vařené nebo dušené brambory, rýži, noky, houskové i bramborové knedlíky, smažené krokety, saláty všeho druhu. Maso můžeme použít z plece, hřbetu nebo kýty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept