Zelné lívanečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelné lívanečky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 42752 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 špetka | Kmín celý |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
500 ml | Mléko polotučné |
5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 196,5mg |
Draslík | 383,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kmín celý, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelné lívanečky postup přípravy receptu:
1 | Kysané zelí scedíme, nadrobno nakrájíme a vysypeme do mísy. |
2 | V mléce rozšleháme vejce, sůl, pepř,a kmín. Směs přilijeme k zelí a přidáme tolik mouky s práškem do pečiva, aby vzniklo řidší těsto jako na lívance. Nakonec vmícháme rozetřený česnek. |
3 | Na lívanečníku nebo na pánvi s trochou oleje pečeme z těsta lívanečky. |
4 | Můžeme podávat teplé i studené. |
Poznámka
Množství mouky upravíme podle potřeby.