Filety ze pstruha s omáčkou z cayenského pepře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filety ze pstruha s omáčkou z cayenského pepře
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 42755 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Koření na ryby |
200 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř cayenský |
1200 g | Pstruh |
2 ks | Rajčata |
2 ks | Šalotka |
500 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 284,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 186,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprikové lusky čerstvé, Pepř cayenský, Pstruh, Rajčata, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření na ryby, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filety ze pstruha s omáčkou z cayenského pepře postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené filety ze pstruha osolíme a obalíme v hladké mouce. Opečeme je na pánvi na části másla po obou stranách. |
2 | Očištěnou šalotku nakrájíme, orestujeme na másle, zalijeme smetanou rozmíchanou s trochou mouky a povaříme do zhoustnutí. |
3 | Na zbylém másle orestujeme očištěné, na kostičky nakrájené papriky a spařená, oloupaná, nadrobno nakrájená rajčata. Zalijeme scezenou omáčkou, ochutíme kořením na ryby a cayenským pepřem. |
4 | Omáčku podáváme k filetům. Vhodnou přílohou jsou špenátové brambory. |