Pečené kotlety v zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené kotlety v zelí
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 42756 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Kmín drcený |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Slanina vepřová |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřové kotlety |
300 ml | Víno bílé |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 192,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 183,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené kotlety v zelí postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a okmínujeme. Zprudka je opečeme na oleji a necháme na teplém místě. |
2 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme předem povařené, na nudličky nakrájené zelí, osolíme a zalijeme vínem. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, zalijeme smetanou a promícháme. |
3 | Zelí vložíme do zapékací mísy, přidáme opečené kotlety a ještě 15 minut zapékáme ve středně vyhřáté troubě. |
4 | Vhodnou přílohou jsou pečené brambory. |