Jednoduchý recept

Bramborové karbanátky s točeným salámem

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 42757

Ingredience

350 g Brambory vařené
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Muškátový oříšek
80 g Máslo čerstvé
60 ml Olej slunečnicový
350 g Salám měkký
120 g Strouhanka
8 g Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 435 kcal
Kilojoule 1 820kJ
7% Sacharidy 27 g
39% Tuky 29 g
75% Sodík 2 g
28% Bílkoviny 16 g

Bramborové karbanátky s točeným salámem postup přípravy receptu:

1

Uvařené brambory rozšťoucháme, vložíme do mísy, přidáme žloutky, mouku, vyšlehané máslo, osolíme, okořeníme muškátem a vymícháme těsto. Točený salám nakrájíme na drobné kostičky a vmícháme do těsta. Z těsta odkrajujeme stejně velké kousky, v ruce uválíme do tvaru karbanátků, lehce obalíme ve strouhance a smažíme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova.

2

Karbanátky rozdělíme na talíře a podáváme teplé.

Poznámka

Jako příloha je vhodné dušené kysané zelí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept