Jednoduchý recept

Terina z mořského jazyka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 42758
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

100 g Krevety tygří - loupané
200 g Mořský jazyk
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
125 ml Vývar z humrů
150 g Zakysaná smetana
2 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 213 kcal
Kilojoule 892kJ
1% Sacharidy 4 g
18% Tuky 13 g
22% Sodík 436 mg
36% Bílkoviny 20 g

Terina z mořského jazyka postup přípravy receptu:

1

Vychlazené plátky mořského jazyka rozmělníme a prolisujeme sítem.

2

Z bílků ušleháme pevný sníh a spolu se zakysanou smetanou postupně vmícháme do rozmělněného rybího masa. Osolíme a opepříme.

3

4 hrnky vymažeme olejem a naplníme připravenou směsí 1cm pod okraj. Vložíme do vodní lázně, povaříme 10 minut, vyjmeme a necháme vychladnout.

4

Očištěné a omyté krevety vložíme do ohřátého humrového vývaru. Želatinu necháme nabobtnat ve troše studené vody, vymačkáme ji a rozpustíme v humrovém vývaru. Když vývar začne želírovat, zalijeme jím teriny. Přikryjeme a vychladíme.

5

Před podáváním hrnky krátce namočíme do horké vody a obsah vyklopíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept