Bramborové karbanátky z prosa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové karbanátky z prosa
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 42759 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
3 g | Kmín celý |
500 ml | Mléko polotučné |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 ml | Olej slunečnicový |
250 g | Proso - obilky |
150 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
600 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 49,2mg |
Draslík | 542,9mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 135,4mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Kmín celý, Olej slunečnicový, Proso - obilky, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové karbanátky z prosa postup přípravy receptu:
1 | Proso nasypeme do sítka, propláchneme vroucí vodou, překlopíme do mléka, přivedeme k varu a 10 minut povaříme. Do husté prosné kaše přimícháme rozmačkané brambory, osolíme, přidáme vejce, přisypeme strouhanku a vypracujeme těsto. Z těsta odkrajujeme stejně velké kousky, ze kterých tvarujeme karbanátky. Protože těsto trochu lepí, karbanátky obalíme v hladké mouce a smažíme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. |
2 | Zakysané zelí podusíme 15 minut ve vlastním nálevu, okmínujeme a podáváme jako přílohu. |