Jednoduchý recept

Bramborové karbanátky z prosa

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 42759
Kategorie: Brambory

Ingredience

400 g Brambory vařené
3 g Kmín celý
500 ml Mléko polotučné
120 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 ml Olej slunečnicový
250 g Proso - obilky
150 g Strouhanka
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
600 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 443 kcal
Kilojoule 1 855kJ
22% Sacharidy 81 g
9% Tuky 7 g
34% Sodík 678 mg
27% Bílkoviny 15 g

Bramborové karbanátky z prosa postup přípravy receptu:

1

Proso nasypeme do sítka, propláchneme vroucí vodou, překlopíme do mléka, přivedeme k varu a 10 minut povaříme. Do husté prosné kaše přimícháme rozmačkané brambory, osolíme, přidáme vejce, přisypeme strouhanku a vypracujeme těsto. Z těsta odkrajujeme stejně velké kousky, ze kterých tvarujeme karbanátky. Protože těsto trochu lepí, karbanátky obalíme v hladké mouce a smažíme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova.

2

Zakysané zelí podusíme 15 minut ve vlastním nálevu, okmínujeme a podáváme jako přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept