Recept

Velikonoční beránek piškotový s čokoládou

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Velikonoční beránek piškotový s čokoládou 5 1
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42760
Kategorie: Třená těsta

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Čokoláda hořká
200 g Cukr moučkový
1,5 polévková lžíce Cukr práškový s vanilkovou příchutí
1 ks Cukr vanilka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
180 g Mouka polohrubá
3 polévková lžíce Strouhanka
4 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 394 kcal
Kilojoule 1 649kJ
18% Sacharidy 66 g
15% Tuky 11 g
4% Sodík 88 mg
16% Bílkoviny 9 g
Velikonoční beránek piškotový s čokoládou
  • Velikonoční beránek piškotový s čokoládou
  • 1
  • Velikonoční beránek piškotový s čokoládou
  • 2
  • Vložit obrázek

Velikonoční beránek piškotový s čokoládou postup přípravy receptu:

1

Do mísy rozklepneme 4 žloutky, přidáme 200 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr a žloutky utřeme do pěny. Přidáme polohrubou mouku, 1 lžíci citrónové kůry, 0.5 lžíce citrónové šťávy, promícháme s utřenými žloutky a postupně ještě přidáme 2 lžíce horké vody. Nakonec do těsta zamícháme nastrouhanou hořkou čokoládu.

2

Ze 4 bílků elektrickou metlou vyšleháme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do těsta.

3

Celou formu na beránka vytřeme máslem, vysypeme strouhankou a nalijeme do ní těsto. Přiklopíme druhou polovinu formy. Pečeme v předehřáté troubě na 185 °C přibližně 40-45 minut dozlatova.

4

Když je beránek upečený, po vyjmutí z trouby formu překryjeme mokrou utěrkou, po chvíli beránka vyklopíme.

5

Vychladlého posypeme moučkovým cukrem, dáme na mísu a servírujeme.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Velikonoční beránek piškotový s čokoládou
Z téměř stejného piškotového těsta beránka peču, jen bez čokolády. S čokoládou bude jistě chutnější. Ubrala jsem trošku cukr, máme rádi méně sladké moučníky, jinak dle receptu. Když se správně vyšlehá sníh z bílků a světle žlutá pěna ze žloutků, těsto perfektně vyskočí i bez kypřícího prášku. Palec nahoru smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept