Bramborové karbanátky z telecích jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové karbanátky z telecích jater
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 42762 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
600 g | Brambory |
250 g | Játra telecí |
5 g | Majoránka |
60 ml | Olej slunečnicový |
3 g | Pepř černý mletý |
200 g | Strouhanka |
8 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 221,0mg |
Draslík | 619,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 16g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Játra telecí, Majoránka, Olej slunečnicový, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové karbanátky z telecích jater postup přípravy receptu:
1 | Telecí játra umeleme na masovém strojku, syrové brambory nastrouháme najemno a vymačkáme z nich vodu. Játra s bramborami promícháme, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, vejce, strouhanku a vymícháme těsto. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, z těsta odkrajujeme stejně velké kousky, tvarujeme karbanátky a smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. |
3 | Karbanátky vyskládáme na servírovací mísu a ještě teplé podáváme. |