Jednoduchý recept

Kynuté knedlíky se zelím

  • Slovensko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Kynuté knedlíky se zelím 5 1
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 42765

Ingredience

120 g Cibule
5 g Droždí
300 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hrubá
120 g Slanina vepřová
10 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
600 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 454 kcal
Kilojoule 1 900kJ
19% Sacharidy 69 g
16% Tuky 12 g
43% Sodík 857 mg
27% Bílkoviny 15 g

Kynuté knedlíky se zelím postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, kysané zelí trochu pokrájíme.

2

Do teplého mléka nasypeme rozdrobené droždí, špetku mouky, promícháme a necháme v teple vzejít kvásek.

3

Do mísy nasypeme mouku, osolíme, přidáme vejce, kvásek a důkladně zpracujeme těsto. Překryjeme ubrouskem a necháme hodinu kynout. Z těsta uválíme kuličky, které necháme ještě čtvrt hodinky nakynout a pak je naházíme do osolené vroucí vody a 15 minut vaříme. Knedlíky scedíme, propícháme vydličkou a necháme chvíli stranou.

4

V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, osmahneme dorůžova, přidáme zelí i s nálevem a 15 minut podusíme.

5

Knedlíky rozdělíme na talíře a doplníme dušeným zelím se slaninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept