Kynuté knedlíky se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kynuté knedlíky se zelím
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 42765 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
120 g | Cibule |
5 g | Droždí |
300 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hrubá |
120 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
600 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 59,5mg |
Draslík | 105,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Droždí, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kynuté knedlíky se zelím postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, kysané zelí trochu pokrájíme. |
2 | Do teplého mléka nasypeme rozdrobené droždí, špetku mouky, promícháme a necháme v teple vzejít kvásek. |
3 | Do mísy nasypeme mouku, osolíme, přidáme vejce, kvásek a důkladně zpracujeme těsto. Překryjeme ubrouskem a necháme hodinu kynout. Z těsta uválíme kuličky, které necháme ještě čtvrt hodinky nakynout a pak je naházíme do osolené vroucí vody a 15 minut vaříme. Knedlíky scedíme, propícháme vydličkou a necháme chvíli stranou. |
4 | V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, osmahneme dorůžova, přidáme zelí i s nálevem a 15 minut podusíme. |
5 | Knedlíky rozdělíme na talíře a doplníme dušeným zelím se slaninou. |