Bramborový koláč s masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový koláč s masem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 42766 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
400 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
500 g | Jehněčí maso |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá uzená |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
120 g | Sýr Ementál (Primátor) |
8 ks | Vejce slepičí |
20 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 422,5mg |
Draslík | 399,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 815,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Česnek, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Jehněčí maso, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Ementál (Primátor), Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Paprika mletá uzená nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový koláč s masem postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Jehněčí maso nakrájíme na kostky a umeleme. |
2 | Na pánvi rozpálíme lžíci olivového oleje, přidáme mleté jehněčí maso, najemno nasekaný česnek, cibuli, mletou papriku a za stálého míchání opékáme. Pak maso odložíme stranou. |
3 | Do druhé pánve dáme zbytek oleje, na plátky nakrájené brambory a opékáme je dohněda. Přidáme maso a ještě dalších 5 minut opékáme společně s bramborami. |
4 | V míse smícháme vejce, smetanu, najemno nasekanou pažitku, bazalku, osolíme a opepříme. |
5 | Maso na pánvi posypeme nastrouhaným ementálem, promícháme a přilijeme vaječnou směs. Vše opět důkladně promícháme. |
6 | Zapékací mísu vymažeme máslem a hotovou směs do ní nalijeme. Vložíme do trouby a pečeme 25 minut. Po upečení ihned servírujeme. |