Jednoduchý recept

Houskové knedlíky se zelím

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 42768
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

160 g Cibule
5 g Kmín celý
30 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko polotučné
800 g Mouka pšeničná hrubá
240 g Slanina vepřová
10 g Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
800 g Zelí kysané
300 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 724 kcal
Kilojoule 3 028kJ
30% Sacharidy 108 g
29% Tuky 22 g
38% Sodík 756 mg
38% Bílkoviny 22 g

Houskové knedlíky se zelím postup přípravy receptu:

1

Starší housky nakrájíme na menší kostičky, cibuli nadrobno, slaninu na nudličky.

2

Do mísy nasypeme mouku, přisypeme housky a promícháme. Přidáme vejce, žloutek, kousek másla, sůl, přilijeme mléko a vypracujeme knedlíkové těsto. Vytvoříme podlouhlé knedlíky, vložíme do osolené vroucí vody a vaříme zvolna 25 až 30 minut. Mezitím připravíme zelí.

3

V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, zpěníme, přilijeme zelí ze sklenice i s nálevem, okmínujeme a 15 minut podusíme.

4

Knedlíky vyndáme z vody, přes nit nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, doplníme dušeným zelím se slaninou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept