Tlustý bramborák - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tlustý bramborák
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 42769 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kg | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
50 g | Strouhanka |
2 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
Salát | |
---|---|
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Zakysaná smetana |
200 g | Zelí hlávkové bílé |
200 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 85,9mg |
Draslík | 730,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Olej slunečnicový, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Cibule, Sůl, Zakysaná smetana, Zelí hlávkové bílé, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tlustý bramborák postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme do misky, osolíme je, přidáme nastrouhaný parmezán, vysypeme strouhanku, rozklepneme celé vejce, oloupaný a prolisovaný česnek. Všechny suroviny v misce dobře promícháme, ochutnáme a podle vlastní chuti dosolíme a dopepříme. |
2 | Naběračkou nabereme bramborové těsto z misky, vylijeme ho do pánve s rozpálenými dvěma lžícemi oleje a rozetřeme po celé ploše pánve. Bramborák opečeme z obou stran. Z každé strany pečeme přibližně 2 minuty. V pečení bramboráku pokračujeme do ukončení směsi. |
3 | Upečený bramborák hned pokládáme na mělký talíř, kam přidáme jako přílohu salát ze zelí. |
4 | Salát: Červené a bílé hlávkové zelí nakrouháme nebo ostrým nožem nakrájíme na tenké pásky, dáme ho do mísy, přidáme oloupanou a také na tenké pásky nakrájenou cibuli, pokapeme olejem, rukou promícháme a pomačkáme, vylijeme smetanu, podle chuti osolíme a promícháme. |
Poznámka
Bramborák podáváme teplý, jako hlavní jídlo. Každou porci na talíři posypeme nastrouhanou petrželovou natí nebo oreganem.