Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 42769
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 kg Brambory
4 stroužek Česnek
1 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Strouhanka
2 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Parmezán
2 ks Vejce slepičí
Salát
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Sůl
250 g Zakysaná smetana
200 g Zelí hlávkové bílé
200 g Zelí hlávkové červené

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 268 kcal
Kilojoule 1 122kJ
7% Sacharidy 26 g
19% Tuky 14 g
30% Sodík 603 mg
21% Bílkoviny 12 g

Tlustý bramborák postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme do misky, osolíme je, přidáme nastrouhaný parmezán, vysypeme strouhanku, rozklepneme celé vejce, oloupaný a prolisovaný česnek. Všechny suroviny v misce dobře promícháme, ochutnáme a podle vlastní chuti dosolíme a dopepříme.

2

Naběračkou nabereme bramborové těsto z misky, vylijeme ho do pánve s rozpálenými dvěma lžícemi oleje a rozetřeme po celé ploše pánve. Bramborák opečeme z obou stran. Z každé strany pečeme přibližně 2 minuty. V pečení bramboráku pokračujeme do ukončení směsi.

3

Upečený bramborák hned pokládáme na mělký talíř, kam přidáme jako přílohu salát ze zelí.

4

Salát: Červené a bílé hlávkové zelí nakrouháme nebo ostrým nožem nakrájíme na tenké pásky, dáme ho do mísy, přidáme oloupanou a také na tenké pásky nakrájenou cibuli, pokapeme olejem, rukou promícháme a pomačkáme, vylijeme smetanu, podle chuti osolíme a promícháme.

Poznámka

Bramborák podáváme teplý, jako hlavní jídlo. Každou porci na talíři posypeme nastrouhanou petrželovou natí nebo oreganem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept