Jednoduchý recept

Hovězí maso dušené na rajčatech

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4277

Ingredience

1 ks Cibule
800 g Hovězí plec
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 dl Rajčatová šťáva
3 polévková lžíce Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 245 kcal
Kilojoule 1 026kJ
1% Sacharidy 3 g
17% Tuky 13 g
12% Sodík 238 mg
49% Bílkoviny 28 g

Hovězí maso dušené na rajčatech postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme, osolíme opepříme.

2

Slaninu vyškvaříme v kastrole, přidáme máslo, pokrájenou cibuli a zlehka osmahneme. Poté přidáme maso a po všech stranách opečeme. Jakmile je opečeme, mírně je podléváme sterilovanou rajčatovou šťávou (nebo přidáme ke konci dušení 4 oloupaná a pokrájená rajčata.) Přikryté dusíme do měkka.

3

Šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla a krátce povaříme.

Poznámka

Jako přílohu podáváme vařené nebo dušené brambory, rýži, noky, houskové i bramborové knedlíky, smažené krokety, saláty všeho druhu. Maso můžeme použít z plece, hřbetu nebo kýty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept