Jednoduchý recept

Slaninové knedlíky houskové

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 42771

Ingredience

60 g Cibule
250 ml Mléko polotučné
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
10 ks Rohlíky bílé
150 g Slanina vepřová
30 g Strouhanka
8 g Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 485 kcal
Kilojoule 2 030kJ
15% Sacharidy 54 g
30% Tuky 23 g
39% Sodík 777 mg
27% Bílkoviny 15 g

Slaninové knedlíky houskové postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na tenké nudličky, rohlíky na kostičky, petrželku posekáme.

2

V pánvi roztavíme kousek másla, přisypeme slaninu, orestujeme, přidáme cibuli, petrželku, osmahneme a nakonec přidáme rohlíky. Smažíme, až se tuk vsákne, odstavíme. Do částečně vychladlé směsi přilijeme mléko s rozkvedlaným vejcem a žloutkem, necháme odležet a zahustíme moukou, strouhankou, osolíme a opepříme. Navlhčíme si ruce a z těsta tvarujeme kulaté knedlíky, které naházíme do vroucí osolené vody a vaříme přibližně 15 minut. Scedíme a necháme okapat.

3

Slaninové knedlíky podáváme jako přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept