Bramborová krémová polévka se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová krémová polévka se smetanou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 42774 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
400 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
30 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
0,8 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 299,6mg |
Draslík | 576,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 360,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,4mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Kopr čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová krémová polévka se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Do kastrůlku nalijeme vodu, do vařící vody položíme vejce a uvaříme. Potom je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a rozkrojíme na dvě půlky. Necháme stranou k dalšímu použití. |
2 | Cibuli oloupeme, umyjeme, nakrájíme na malé kousky a v hrnci na rozpáleném másle opečeme dozlatova. K opečené cibuli přidáme oloupaný česnek, oloupané, na malé kousky nakrájené brambory, nasekanou petrželovou nať, nasekaný kopr, vše zalijeme vývarem, přiklopíme poklici a povaříme 20 minut, aby změkly brambory. |
3 | Uvařenou polévku ještě horkou rozmixujeme, podle chuti přidáme sůl, pepř, vylijeme smetanu, hrnec vrátíme na sporák, necháme projít varem a odstavíme. Necháme 5 minut pod poklici a potom můžeme porcovat na talíře. Na každou porci položíme dvě půlky vajíčka. |
Poznámka
Bramborovou polévku podáváme teplou s krutony, ozdobíme na tenké kolečka nakrájeným koprem.