Recept

Bramborová krémová polévka se smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 42774
Kategorie: Polévky

Ingredience

400 g Brambory
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
30 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
0,8 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 384 kcal
Kilojoule 1 606kJ
6% Sacharidy 23 g
37% Tuky 27 g
42% Sodík 848 mg
24% Bílkoviny 13 g

Bramborová krémová polévka se smetanou postup přípravy receptu:

1

Do kastrůlku nalijeme vodu, do vařící vody položíme vejce a uvaříme. Potom je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a rozkrojíme na dvě půlky. Necháme stranou k dalšímu použití.

2

Cibuli oloupeme, umyjeme, nakrájíme na malé kousky a v hrnci na rozpáleném másle opečeme dozlatova. K opečené cibuli přidáme oloupaný česnek, oloupané, na malé kousky nakrájené brambory, nasekanou petrželovou nať, nasekaný kopr, vše zalijeme vývarem, přiklopíme poklici a povaříme 20 minut, aby změkly brambory.

3

Uvařenou polévku ještě horkou rozmixujeme, podle chuti přidáme sůl, pepř, vylijeme smetanu, hrnec vrátíme na sporák, necháme projít varem a odstavíme. Necháme 5 minut pod poklici a potom můžeme porcovat na talíře. Na každou porci položíme dvě půlky vajíčka.

Poznámka

Bramborovou polévku podáváme teplou s krutony, ozdobíme na tenké kolečka nakrájeným koprem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept