Jednoduchý recept

Zahuštěná zelená polévka s masovými kuličkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 42775
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

500 g Brambory
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
200 g Fazole
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
20 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
Masové kuličky
2 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Kečup ostrý
6 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
300 g Vepřové maso mleté

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 505 kcal
Kilojoule 2 115kJ
11% Sacharidy 39 g
40% Tuky 30 g
18% Sodík 359 mg
37% Bílkoviny 21 g

Zahuštěná zelená polévka s masovými kuličkami postup přípravy receptu:

1

Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na malé kousky a v hrnci s rozehřátým máslem opečeme, přidáme oloupané a na malé kostky nakrájené brambory, nasekanou petrželovou nať, nasekaný kopr, vysypeme nakrájené zelené fazolky, zalijeme vodou a pod poklici povaříme 15 minut. Potom ještě horkou polévku mixérem rozmixujeme, podle vlastní chutě osolíme, opepříme, vylijeme smetanu, přivedeme k varu a hned polévku odstavíme.

2

Uvařenou polévku porcujeme na hluboké talíře, do každé porce položíme masové kuličky a podáváme.

3

Masové kuličky: Mleté maso dáme do misky, osolíme, opepříme, rukou dobře promícháme, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, kečup, rozklepneme celé vejce, vysypeme strouhanku, všechny suroviny ještě důkladně promícháme. Z připraveného těsta rukama tvarujeme malé kuličky a na pánvi s olejem opečeme.

Poznámka

Polévku podáváme jako teplý předkrm s čerstvým pečivem, ozdobenou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept