Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 42776

Ingredience

800 g Kuřecí křídla
40 g Petržel kudrnka
Na marinádu
5 g Kurkuma
70 ml Limetková šťáva
40 ml Med včelí
40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
40 ml Omáčka sójová
10 g Skořice mletá
8 g Sůl
5 g Zázvor mletý
1 stroužek Česnek
Na dip
50 ml Jogurt bílý
20 g Koriandr čerstvý
20 ml Omáčka sójová
200 g Paprika žlutá
3 g Pepř černý mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 621 kcal
Kilojoule 2 597kJ
6% Sacharidy 20 g
57% Tuky 43 g
47% Sodík 939 mg
71% Bílkoviny 40 g

Kořeněná křidélka postup přípravy receptu:

1

Všechny ingredience na marinádu vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Kuřecí křídla narovnáme do mělké mísy a zalijeme marinádou tak, aby byla ponořená. Zakryté necháme 2 hodiny marinovat.

2

Mezitím papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na půlky a 1O minut ogrilujeme za častého obracení. Hotové necháme vychladnout a vložíme do mixéru spolu s bílým jogurtem a rozmixujeme dohladka. V misce smícháme se sójovou omáčkou, pepřem a koriandrem a uložíme do chladna.

3

Marinované maso napícháme na špízové jehly a opékáme na grilu, průběžně otáčíme a natíráme marinádou. Hotové ozdobíme snítkou petrželky a podáváme s paprikovým dipem.

Poznámka

Křídla by se měla 2 hodiny marinovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept