Kořeněná křidélka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněná křidélka
Kořeněná křidélka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42776 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Kuřecí křídla |
40 g | Petržel kudrnka |
Na marinádu | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
5 g | Kurkuma |
70 ml | Limetková šťáva |
40 ml | Med včelí |
40 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
40 ml | Omáčka sójová |
10 g | Skořice mletá |
8 g | Sůl |
5 g | Zázvor mletý |
Na dip | |
50 ml | Jogurt bílý |
20 g | Koriandr čerstvý |
20 ml | Omáčka sójová |
200 g | Paprika žlutá |
3 g | Pepř černý mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 155,8mg |
Draslík | 620,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 114,1mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuřecí křídla, Česnek, Kurkuma, Limetková šťáva, Med včelí, Olej arašídový (podzemnicový), Skořice mletá, Sůl, Zázvor mletý, Jogurt bílý, Koriandr čerstvý, Paprika žlutá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel kudrnka, Omáčka sójová, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněná křidélka postup přípravy receptu:
1 | Všechny ingredience na marinádu vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Kuřecí křídla narovnáme do mělké mísy a zalijeme marinádou tak, aby byla ponořená. Zakryté necháme 2 hodiny marinovat. |
2 | Mezitím papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na půlky a 1O minut ogrilujeme za častého obracení. Hotové necháme vychladnout a vložíme do mixéru spolu s bílým jogurtem a rozmixujeme dohladka. V misce smícháme se sójovou omáčkou, pepřem a koriandrem a uložíme do chladna. |
3 | Marinované maso napícháme na špízové jehly a opékáme na grilu, průběžně otáčíme a natíráme marinádou. Hotové ozdobíme snítkou petrželky a podáváme s paprikovým dipem. |
Poznámka
Křídla by se měla 2 hodiny marinovat.