Jednoduchý recept

Cibulová polévka s krupicovými noky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 42778
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
3 stroužek Česnek
3 ks Cibule
10 g Majoránka
1 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Pórek
500 g Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
0,8 l Vývar zeleninový
Noky
150 g Krupice dětská
70 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 611 kcal
Kilojoule 2 558kJ
11% Sacharidy 40 g
136% Tuky 102 g
44% Sodík 879 mg
22% Bílkoviny 12 g

Cibulová polévka s krupicovými noky postup přípravy receptu:

1

Vývar vylijeme do hrnce a přivedeme k varu. Cibuli, česnek oloupeme, nakrájíme na tenké pásky, přisypeme oloupaný a jemně nastrouhaný celer a mrkev, položíme do vroucího vývaru, přidáme na kolečka nakrájený pórek, přiklopíme poklici a povaříme asi tak 20 minut. Potom polévku podle vlastní chutě osolíme, opepříme, mixérem rozmixujeme, vylijeme smetanu, posypeme majoránkou a hrnec s polévkou položíme zas na sporák, přivedeme k varu a hned stáhneme z ohně. Necháme odležet pod poklici 10 minut a porcujeme na talíře, a nebo do polévkových misek. Do každé porce dáme pár kousků uvařených noků.

2

Noky: Dětskou krupici vysypeme do misky, přidáme na kostky nakrájené máslo, drobně nasekanou petrželovou nať, sůl, rozklepneme vejce, mícháním vypracujeme těsto z kterého lžicí vykrajujeme noky, pokládáme je do vroucí a osolené vody, kde je uvaříme. Správně uvařené noky vyplavou na hladinu, scedíme a opláchneme pod tekoucí vodou.

Poznámka

Cibulovou polévku podáváme teplou, ozdobíme mátou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept