Jednoduchý recept

Palačinky plněné smetanovými slávkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42781
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Náplň
2 polévková lžíce Cibule
2 kg Mušle slávky
1 špetka Pepř bílý
1 kávová lžička Pepř černý celý
4 kávová lžička Petržel - nať
1 špetka Sůl
110 ml Víno bílé
Palačinky
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
6 polévková lžíce Petržel kudrnka
6 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 668 kcal
Kilojoule 2 796kJ
11% Sacharidy 41 g
30% Tuky 23 g
77% Sodík 2 g
119% Bílkoviny 67 g

Palačinky plněné smetanovými slávkami postup přípravy receptu:

1

Slávky důkladně kartáčkem očistíme a odstraníme řasy. Použijeme pouze neotevřené. Do velkého hrnce vlijeme víno, přidáme nakrájenou cibuli, stonky petržele a rozdrcené kuličky černého pepře a přivedeme k varu. Vložíme slávky, zakryjeme a zprudka vaříme 3-4 minuty, dokud se lastury neotevřou. Neotevřené odstraníme. Vývar slijeme, necháme vychladnout, ochutíme solí a pepřem.

2

Na těsto nasypeme do mísy mouku, rozklepneme vejce, přilijeme vývar a 2 lžíce smetany. Důkladně rozšleháme a necháme cca 60 minut odpočinout. Poté v pánvi rozpálíme lžíci másla a zašleháme do těsta.

3

Rozpálíme další část másla a vlijeme trochu těsta. Postupně smažíme po obou stranách palačinky dozlatova. Hotové srolujeme a uchováme teplé.

4

V kastrůlku rozehřejeme zbylou smetanu a přidáme do ní vyloupané slávky. Zlehka promícháme. Do každé palačinky zabalíme část slávek, posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou a znovu srolujeme. Ihned teplé podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept