Marinované kalamáry se zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované kalamáry se zálivkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 42782 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
Marináda | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
90 ml | Citronová šťáva |
1 kg | Kalamáry |
110 ml | Olej olivový |
Zálivka | |
1 stroužek | Česnek |
70 ml | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
100 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1,5 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 388,3mg |
Draslík | 459,8mg |
Vláknina | 412,8mg |
Vitamín A | 60,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,8mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Kalamáry, Česnek, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Hořčice Dijonská, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované kalamáry se zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Na marinádu smícháme v míse citronovou šťávu s prolisovaným česnekem a olivovým olejem ( jednu lžíci oleje necháme stranou na smažení ). Vložíme Kalamáry a necháme alespoň 3 hodiny marinovat. |
2 | Na zálivku vlijeme do misky citronovou šťávu, olej, přidáme nadrobno nasekanou petrželku, najemno nakrájený česnek a hořčici. Osolíme a opepříme, mícháme do zhoustnutí. |
3 | V pánvi rozpálíme lžíci oleje, vložíme Kalamáry a osmažíme doměkka. Hotové rozdělíme na misky, zakápneme zálivkou a ihned podáváme. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby marinování - minimálně 3 hodiny.