Jednoduchý recept

Marinované kalamáry se zálivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 42782
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

Marináda
3 stroužek Česnek
90 ml Citronová šťáva
1 kg Kalamáry
110 ml Olej olivový
Zálivka
1 stroužek Česnek
70 ml Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Hořčice Dijonská
100 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1,5 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 489 kcal
Kilojoule 2 047kJ
2% Sacharidy 9 g
52% Tuky 39 g
6% Sodík 113 mg
47% Bílkoviny 26 g

Marinované kalamáry se zálivkou postup přípravy receptu:

1

Na marinádu smícháme v míse citronovou šťávu s prolisovaným česnekem a olivovým olejem ( jednu lžíci oleje necháme stranou na smažení ). Vložíme Kalamáry a necháme alespoň 3 hodiny marinovat.

2

Na zálivku vlijeme do misky citronovou šťávu, olej, přidáme nadrobno nasekanou petrželku, najemno nakrájený česnek a hořčici. Osolíme a opepříme, mícháme do zhoustnutí.

3

V pánvi rozpálíme lžíci oleje, vložíme Kalamáry a osmažíme doměkka. Hotové rozdělíme na misky, zakápneme zálivkou a ihned podáváme.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby marinování - minimálně 3 hodiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept