Jednoduchý recept

Marinované kuřecí saté

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 42784
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 polévková lžíce Arašídová pomazánka
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
500 g Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Omáčka sójová
0,5 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
100 ml Voda pitná
0,5 kávová lžička Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 203 kcal
Kilojoule 850kJ
2% Sacharidy 8 g
8% Tuky 6 g
9% Sodík 173 mg
50% Bílkoviny 28 g

Marinované kuřecí saté postup přípravy receptu:

1

Kuřecí maso nakrájíme na kostky velikosti cca 2 cm. Na marinádu v míse rozmícháme vodu s arašídovou pomazánkou, medem, sójovou omáčkou, citronovou šťávou, sambalem, strouhaným zázvorem a nasekanou cibulí. Vložíme kousky masa a necháme marinovat minimálně 2 hodiny.

2

Poté kuře vyndáme z marinády, tu přelijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a na mírném ohni necháme trochu zredukovat.

3

Maso napícháme na špízové jehly nebo špejle a grilujeme cca 5 minut. Podáváme teplé s marinádou.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby marinování masa - minimálně 2hodiny. Použijeme-li dřevěné špejle, namočíme je předem do vody.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept