Jednoduchý recept

Bramborová polévka se zeleninou a smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 42786
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

4 g Bobkový list
500 g Brambory
1 ks Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 ks Mrkev kořen
5 g Nové koření celé
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
250 g Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 401 kcal
Kilojoule 1 676kJ
8% Sacharidy 30 g
110% Tuky 83 g
50% Sodík 1 g
26% Bílkoviny 15 g

Bramborová polévka se zeleninou a smetanou postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vylijeme vývar, přivedeme k varu. Zeleninu - brambory, mrkev, celer, petržel, cibuli a česnek oloupeme, umyjeme, nastrouháme na jemném struhadle a položíme do vývaru, přidáme bobkové listy, nové koření, přiklopíme poklici a vaříme 20 minut. Uvařenou polévku stáhneme z ohně, vybereme bobkové listy, nové koření a horkou polévku rozmixujeme. Hrnec položíme zpátky na sporák, vylijeme smetanu, podle chuti osolíme, opepříme, chvilku povaříme a stáhneme ze sporáku.

2

Připravenou polévku naléváme na talíře, a na každou porci položíme opečené volské oko, které posypeme nasekaným koprem.

3

Na volské oko: V pánvi rozpálíme olej, rozklepneme celé vejce, nemícháme, necháme ho v celku a za stálého polévání horkým olejem vejce opečeme z jedné strany, do poloměkka tak, aby se žloutek rozlil do polévky.

Poznámka

Polévku podáváme teplou a podle vlastní chutě ji můžeme pokapat citrónovou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept