Jednoduchý recept

Bešamelová omáčka s cibulí

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 42787
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Bobkový list
0,3 ks Cibule
25 g Máslo čerstvé
300 ml Mléko polotučné
25 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
6 ks Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 219 kcal
Kilojoule 915kJ
5% Sacharidy 18 g
18% Tuky 14 g
6% Sodík 117 mg
12% Bílkoviny 7 g

Bešamelová omáčka s cibulí postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme mléko do kterého přidáme bobkový list, celý pepř, nahrubo nakrájenou cibuli a muškátový květ. Vše mírně zahříváme. Těsně před varem mléko odstavíme a přikryté necháme odstát 10 minut. Potom mléko přecedíme. V jiném hrnci rozpustíme máslo, za stálého míchání přidáváme mouku a celé minutu zahříváme. Poté přiléváme přecezené mléko a spolu takto za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept