Jednoduchý recept

Sněhový nákyp (suflé) s exotickým ovocem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 42788

Ingredience

400 g Broskve
150 g Cukr moučkový
2 ks Granadilla
1,5 kávová lžička Tuk
3 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 237 kcal
Kilojoule 991kJ
13% Sacharidy 47 g
6% Tuky 4 g
3% Sodík 57 mg
7% Bílkoviny 4 g

Sněhový nákyp (suflé) s exotickým ovocem postup přípravy receptu:

1

Čtyři keramické formy na bochánky vymažeme tukem, vysypeme 1 lžičkou moučkového cukru a připravíme na plech.

2

Dohladka rozmixujeme okapané konzervované broskve, šťávu odložíme. Z granadill vydlabeme dužinu a smícháme ji s 1/2 šálkem rozmixovaných broskví. Zbytek broskví a 60 ml broskvové šťávy smícháme.

3

Ze tří bílků ušleháme sníh, nejlépe elektrickým šlehačem, postupně přisypáváme moučkový cukr, dokud sníh neztuhne. Pak lehce vmícháme ovocnou směs, rozdělíme do připravených forem a pečeme 10-12 minut v předehřáté troubě (190°C), dokud sníh na povrchu trochu nezezlátne.

4

Hotové suflé pocukrujeme a teplé podáváme se zbylou šťávou z konzervovaných broskví.

Poznámka

Suflé - nákyp zlehčený sněhem z bílků. Granadilla je exotické ovoce s rosolovitou dužinou, chutí připomínající angrešt.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept