Jednoduchý recept

Hanácký větrník z vepřového bůčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 428
Kategorie: Maso

Ingredience

30 g Česnek
150 g Cibule
1 g Kmín celý
0,5 g Majoránka
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Párky jemné
1 g Pepř černý mletý
30 g Sůl
50 g Tuk
40 g Vejce slepičí
1000 g Vepřový bok
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 648 kcal
Kilojoule 2 709kJ
1% Sacharidy 4 g
85% Tuky 64 g
61% Sodík 1 g
23% Bílkoviny 13 g

Hanácký větrník z vepřového bůčku postup přípravy receptu:

1

Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a kůže a nakrájíme jej na plátky po 100g.

2

Zbývající odřezky semeleme na masovém strojku, přidáme vejce, pepř, jemně drcenou majoránku, osolíme a vymícháme na jemnou fáš.

3

Plátky masa naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí a připravenou fáší, okmínujeme, položíme díl oloupaného párku, zavineme a převážeme režnou nití nebo upevníme párátkem.

4

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme v tuku. Přidáme závitky a zapečeme je v troubě. Potom je podlijeme vodou a za občasného přelévání upečeme doměkka.

5

Měkké závitky vyjmeme do čisté nádoby a zbavíme je párátek nebo nití. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme.

6

Nakonec šťávu přecedíme na závitky a ještě vše podusíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept