Pečená zimní zelenina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená zimní zelenina
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 4280 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
6 ks | Brambory |
6 ks | Červená řepa |
3 ks | Cibule |
0,5 ks | Dýně |
100 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Petržel kořen |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 107g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 57g |
Vitamín A | 31g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 269,1mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Červená řepa, Cibule, Dýně, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená zimní zelenina postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180C. |
2 | Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtiny. Dýňovou dužinu bez jadérek nakrájíme na klínky. Cibuli oloupeme a rozčvrtíme, petržel oloupeme a podélně překrojíme, řepu dobře omyjeme a nakrájíme. |
3 | Do zapékací mísy vlijeme olej a dáme rozehřát na 5min do trouby. Poté vložíme všechnu zeleninu, pokapeme olejem a pečeme dokud zelenina nezměkne. |
4 | Ochutíme solí a pepřem a podáváme. Zeleninu můžeme použít i jako přílohu. |