Jednoduchý recept

Pečivo čokoládové

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 42802

Ingredience

300 g Cukr třtinový
60 g Datle
2 polévková lžíce Kakao
175 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Pudinkový prášek - čokoládový
1 kávová lžička Tresť vanilková
4 ks Vejce slepičí
60 g Čokoládové kousky
60 g Švestky sušené
6 polévková lžíce Šťáva jablečná 100%

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 491 kcal
Kilojoule 2 056kJ
28% Sacharidy 99 g
10% Tuky 7 g
7% Sodík 139 mg
18% Bílkoviny 10 g

Pečivo čokoládové postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180°C. Dortovou formu vymažeme a vyložíme ji pečícím papírem.

2

Nakrájené datle, sušené švestky a jablečnou šťávu dáme do pánve a přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme 10 minut, poté utřeme na hladkou kaši, odstavíme a necháme vychladnout.

3

Do mísy dáme vychlazenou směs, přimícháme cukr, vanilku a rozšlehaná vejce. Posypeme 4 lžícemi čokolády, moukou, kakaem a promícháme s čokoládovými vločkami.

4

Na plech rozetřeme připravenou směs a pečeme 30 minut, do ztuhnutí. Poté nakrájíme na 12 kusů a necháme vychladnout 10 minut.

Poznámka

Datle musí být bez jader.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept