Pečivo čokoládové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečivo čokoládové
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 42802 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
60 g | Čokoládové kousky |
300 g | Cukr třtinový |
60 g | Datle |
2 polévková lžíce | Kakao |
175 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Pudinkový prášek - čokoládový |
6 polévková lžíce | Šťáva jablečná 100% |
60 g | Švestky sušené |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 163,6mg |
Draslík | 276,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 203,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Datle, Pudinkový prášek - čokoládový, Švestky sušené, Tresť vanilková, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoládové kousky, Kakao, Mouka pšeničná hladká T 650, Šťáva jablečná 100% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečivo čokoládové postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180°C. Dortovou formu vymažeme a vyložíme ji pečícím papírem. |
2 | Nakrájené datle, sušené švestky a jablečnou šťávu dáme do pánve a přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme 10 minut, poté utřeme na hladkou kaši, odstavíme a necháme vychladnout. |
3 | Do mísy dáme vychlazenou směs, přimícháme cukr, vanilku a rozšlehaná vejce. Posypeme 4 lžícemi čokolády, moukou, kakaem a promícháme s čokoládovými vločkami. |
4 | Na plech rozetřeme připravenou směs a pečeme 30 minut, do ztuhnutí. Poté nakrájíme na 12 kusů a necháme vychladnout 10 minut. |
Poznámka
Datle musí být bez jader.