Jednoduchý recept

Pěna zabaglione

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 42803

Ingredience

100 g Cukr moučkový
5 ks Vaječný žloutek slepičí
1,5 dl Víno Marsala

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 234 kcal
Kilojoule 978kJ
8% Sacharidy 28 g
13% Tuky 10 g
1% Sodík 20 mg
11% Bílkoviny 6 g

Pěna zabaglione postup přípravy receptu:

1

Vaječné žloutky dáme do mísy, přidáme moučkový cukr a vyšleháme do husté pěny. Mísu s pěnou dáme na hrnec, ve kterém se pomalu vaří voda. Do žloutkové pěny přidáme marsalu a šleháme, dokud se pěna neohřeje, to trvá cca 10 minut.

2

Směs nalijeme do 4 sklenek.

3

Zabaglione podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept